Издирваният за тероризъм с червена бюлетина на Интерпол британец Дейвид Бодил остава

...
Издирваният за тероризъм с червена бюлетина на Интерпол британец Дейвид Бодил остава
Коментари Харесай

Издирваният за тероризъм британец остава в ареста

Издирваният за тероризъм с алена бюлетина на Интерпол британец Дейвид Бодил остава за непрекъснато в ареста. Британският жител ще апелира решението на съда. Припомняме, че Бодил беше задържан вчера в плевенското село Любеново. При обиск на дума му във Англия са открити материали за подготовката на самоделни бомби и на нелегално притежавани оръжия и муниции, както и литература, която да му помогне за изработването на самоделни бомби.

По информация на bTV Бодил е дошъл у нас на 19 ноември. Никой в Любеново не го заподозрял. Настанил се в парцела на възрастен английски жител, за който импровизирано се твърди, че му е дядо. Той обаче напуснал страната ни преди 15 години, когато брачната половинка му умряла. 

На 28 декември 2022 година Районния съд в Лондон е издал заповед за неговото задържане, където против него се води следствие за това, че е нарушил член 4 от Закона за взривните субстанции на Англия.

В правосъдната зала Дейвид Бодил съобщи, че възнамерявал да живее в България, а " откритите субстанции са свързани с хобито му и в никакъв случай не е имал желание да навреди на някого. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР